Що потрібно:
Філе куряче - 500 г (можна індиче або свиняче)
Яйця - 2 шт
Борошно - 3 ст.л.
Перець мелений - 0,5 чайної ложки
Сіль - 0,5 чайної ложки
Сухий часник - 0,5 чайної ложки (не обов'язково)
Олія соняшникова - 2 ст.л.
М'ясо вимити, вирізати всі жилки, промокнути паперовим рушником. Нарізати на слайси (краще поперек волокон) товщиною до 1 см. Не роби великі шматки - це не зручно. Я роблю макс 10*10 см (як на фото).
Постав велику дощечку на рушник (це знизить шум від відбивання). Викладаєш шматочок м'яса на дощечку і відбиваєш його кулінарним молоточком (щоб краплі не розліталися всюди і було менше прибирання, накривають харчовою плівкою і вже потім відбивають. АЛЕ мені це не дуже подобається, так як частини плівки можуть залишатися в м'ясі). Відбивати потрібно так, щоб м'ясо стало тоншим, але не розривалося.
Відбив все? Тепер посип перцем і сіллю кожен шматок. Якщо хочеш - ще сухим часником або спеціями для м'яса. Дай їм настоятися хв 30.
Тепер приготуй 2 маленькі миски. У першу вбий яйця і виделкою розколоти їх до однорідності. Трохи посоли. У другу насип декілька ложок борошна борошно.
Постав велику сковорідку на вогонь. Вона повинна добре прогрітися. Зменш температуру під сковорідкою до нижче середньої і налий 2 ст.л. соняшникової олії.
Смажимо биточки так: спочатку обвалюємо в борошні (візьми шматок м'яса, поклади на борошно однією стороною, а потім іншою), потім - в яйці однією і іншою стороною. І відразу викладай на розігріту сковорідку. Так заповнюй всю сковорідку.
Смаж під закритою кришкою до рум'яності з кожного боку. Це ~ десь по 3-4 хв.
На пласку тарілку поклади паперовий рушник в 2 шари і викладай готові биточки. Папір вбере зайвий жир.
Якщо ще залишилося м'ясо, смаж його також. Але олію на сковорідку більше не доливай.
Так, твої улюблені биточки готові 😉.
Ось така частина свинини потрібна на битки
Готове до смаження м'ясо.
Куриные биточки готовы 😉
Биточки повинен вміти приготувати кожен!
Повністю згодна із твоєю думкою.
Смачного!