Сочевичний хлібчик.
І як хліб, і як гарнір.
Сочевичний хлібчик.
І як хліб, і як гарнір.
Що тобі потрібно:
Червона сочевиця – 200 г
Вода - 500 мл
Сметана 10-15%/ йогурт грецький - 100 г
Яйце – 2 шт.
Оливкова олія - 1 ст.л.
Розпушувач – 1 ч.л.
Паприка - 0,5 ч.л.
Сухий часник - 0,5 ч.л.
Сіль – 0,5 ч.л.
За бажанням (дуже збагачує смак):
Підсмажена до прозорості цибулька - 3 ст.л.,
Сушені томати (нарізані як родзинки) - 3 ст.л.
Кріп - 2 ст.л.
200 г сочевиці промий і залий водою 500 мл на 6-8 годин (або на ніч).
Далі злий воду, додай:
сметану 10-15% або йогурт грецький - 100 г,
яйце – 2 шт,
олії - 1 ст.л.,
розпушувач – 1 ч.л.,
паприка+сухий часник+сіль - кожного по 0,5 ч.л.,
підсмажена цибулька - 3 ст.л.,
сушені томати (нарізані розміром як родзинки) - 3 ст.л.,
кріп свіжий (дрібно нарізаний) - 2 ст.л.
І перебий блендером до однорідності. Тоді додай зернята, які в тебе є, по 1 ст.л. кожного. Перемішай і готово. Повинно вийти рідке тісто.
Форму для випічки застели пергаментом або обмаж маслом і присип мукою.
Переклади тісто у форму для випічки і залиш ще на 2-3 години.
Випікай при t 180 град. до сухої шпажки.
Переклади на решітку до повного остигання.
Отаке рідке тісто повинно вийти
Пухкенький, дуже підходить як заміна хлібу до обіду
На цей раз у мене із смаженою цибулькою, сушеними томатами і кропом. Пряний та ароматний!
Відмінна заміна пшеничного хлібу до обіду. Смачний і має характерний смак. Багато білку, який дає ситість. Гарнір можна не готувати 😉
Спробуй, це дуже смачно і просто!