Що потрібно:
Баклажани - 1-1,5 кг
Перець солодкий (червоний) - 500 г
Помідори стиглі - 300 г
Перець чілі - 1-2 шт (якщо не хочеш гострі, то можна менше або без чілі )
Часник - 7 зубчик
Сіль - 1 ст.л.
Цукор - 2 ч.л.
Сік лимонний - 1 ст.л.
Олія - 80 мл
Баклажани на кружечки ~ 1 см.
Залити баклажани теплою водою до верху і засипати 2-3 ст.л. солі. Притиснути плоскою тарілкою з вантажем, щоб усі були в розсолі. Вони повинні постояти 30 хв, щоб відійшла гіркота.
Соус:
Перець солодкий, помідори, часник, чілі ➡️на м'ясорубку
+ сіль 1 ст.л.
+ цукор 2 ч.л.,
+ лимонний сік 1 ст.л.,
+ олія 40-80 мл.
Баклажани злити. Помити чистою водою. Трохи віджати і промокнути паперовим рушником від зайвої вологи. ➡️ на деко і запікати до м'якості ( при 180 град).
Перемелені овочі на плиту, ➡️ закипіло і на маленький вогонь на 5 хв.
Збираємо страву:
в судок шар баклажанів + залити соусом ➡️ шар баклажанів + соус і т.д.
Готово. Обов'язково дати настоятися ніч.
Запечені баклажани заливаємо соусом щедро
Виходить оттак шарами
А як настоїться, це ж така смакота 👍
Вогняні на смак, пікантні і ароматні. До м'яса або до картоплі. Старий, перевірений рецепт, який я адаптувала до здорового харчування.
Дуже люблять таку закуску 😊