Що потрібно:
Лосось/Форель - 200-300 г
Сік лимонний - 2 ст.л. (0,5 лимона)
Оливкова олія - 2-3 ст.л.
Сіль - 0,5 ч.л.
Рожевий перець - на смак (можна будь-який, але рожевий найніжніший, тому до риби пасує краще)
Цибулинка - 1 шт маленька (можна без цибулі)
Кріп - пару гілочок
Вимити і обтерти від вологи рибу. Бажано трохи підморозити, щоб легше нарізалася.
Нарізати на тонкі, майже прозорі пластини.
Викласти на пласку тарілку в один шар, без нахлестування.
Соус:
сіль - 0,5 ч.л.,
+ перець - на смак,
+ лимонний сік - 2-3 ст.л.,
+ оливкова олія 2-3 ст.л.
+ дуже дрібно нарізати цибулинку (3мм*3мм) (за бажанням).
Ріномірно залити рибу соусом. Посипати дрібно рубленим кропом.
Маринувати 30 хв у холодильнику. Готово.
З цибулькою
Подаємо з зеленню
Дуже смачно на підсушений хлібець з крем-сиром 👍
Вишукано, естетично і дуже смачно.
Якщо це вечір, поєднати із келихом ароматного білого сухого😊