Що берем:
Цибуля - 3-4 середніх (5-7 см діаметр)
Картопля (купи вже почищену картоплю) - 10 шт середніх (як цибуля)
М'ясо свинина або курка (можна крильця або пульки) - 500-800 г
Сметана - 1 банка 200 г + гірчиця 1 ч.л. без гірки (якщо немає, то обійдемося)
Сир молодий - 100+ г (скільки і який є вдома)
Сіль і перець мелений - по 0,5 ч. л.
Сухі трави - 2 ч. л. (італійські, для салату)
Часник - 3-4 зубки або 2 ч.л. сухого
Цибулю наріж півкільцями по 0,5 см, а картоплю - кружальцями по 0,5 см.
Якщо у тебе свинина, наріж її слайсами по 0,5 см завтовшки. Якщо крильця/пульки - залиш як є.
Часник дрібно поріж.
М'ясо викупай в соусі (змішай сметану, гірчицю, сіль, перець, сухі трави, часник). Якщо немає сметани, змасти м'ясо оливковою олією з усіма спеціями, травами і часником. Дай настоятися 2-4 години.
У скляну велику форму на дно виклади шар цибулі, потім - шар картоплі. Посоли і поперчи.
Виклади м'ясо зверху і вилий рівномірно на нього соус. Накрий кришкою скляної форми.
Запікай в духовці 1-1,5 години при 170 градусах до м'якості. Залиш в духовці до охолодження. Процес приготування продовжиться.
!! Якщо хочеш, можна посипати тертим сиром. АЛЕ робити це потрібно за 10 хвилин до готовності. Тоді сир смачно розтечеться по м'ясу, а не перетвориться на дубову шкірку.
Цибуля і картопля вже у формі
Виклала зверху м'ясо. Все готово до випікання
Готова страва соковита, ароматна, презентабельна.
Подавай на стіл прямо у формі з духовки. Поки гаряче щоб вабило ароматами. Гості будуть в захваті.
І поруч постав тарілку із свіжим різнокольоровим салатом або соліннями
🍅🥒🌶️🥬
Ото смакота!