Що тобі потрібно:
Засмажка з морквою - 1 пакет
!! Якщо готової засмажки немає, то візьми 3 цибулини + 1 велику або 2 середні морквини
Картопля - 10 шт середніх
Курка/індичатина (будь-яка частина, можна на кісточці) - 500 г
Вершки або сметана - 300 г
Часник - 2-3 зубки або сухий - 1 ч. л.
Мускатний горіх - пів ч. л.
Сіль - пів ч. л. (за смаком)
Перець чорний горошком - 1 ч. л.
Духм'яний перець горошком - 2-3 горошини
Трави за смаком - 1 ч. л. (можна італійські)
Лавровий лист - 2-3 шт.
М'ясо помити, обтерти від вологи паперовим рушником. Розрізати на порційні шматки. Перекласти в мультиварку.
Картоплю почистити і нарізати крупно вздовж на 4 частини.
Якщо готуєш засмажку, то цибулю поріж на кубики 2*2 см, а моркву натри крупно.
Мультиварку увімкнути на режим Смаження 130 град. Обсмажуй м'ясо по 2-3 хв. з одного і іншого боку.
До м'яса відправ пакет засмажки + картоплю.
!! Якщо засмажки немає, то відправ до м'яса цибулю і протушкуй її до прозорості. Потім до неї - натерту моркву. Нехай все разом тушкується 5-7 хв. Далі туди картоплю.
Посоли і вкинь перець. Залий окропом в рівень з картоплею. НЕ перемішуй.
Постав на режим Ручний 100 град. Кришку закрий, але не блокуй. На 40 хв.
Влий кип'ятку на палець вище картоплі + вершки/сметану. Посип мускатним горіхом і травами. НЕ перемішуй.
Продовжуй готувати на Ручному режимі 90 град ще 30 хв. Кришку закрий, але не блокуй.
За 10 хв до кінця варіння кинь пару лаврових листків.
Вимкни і дай охолонути в мультиварці.
Все те ж саме можна приготувати і без м'яса. Жаркоє із сметаною/вершками смачне в будь-якому варіанті!
Мускатний горіх продається там де й спеції. Ти можеш купити цілий і натирати на дрібній тертці за потреби. Це набагато ароматніше! Або купити вже мелений.
Засмажка
Багато смачнющої підливки
Ніжний смак і багато соусу. Смакота! А з хрусткою чіабаттою....😊
Після остигання в контейнер і в холодильник, так як страви з молочними продуктами швидше скисають.