Тобі треба:
Картопля - 10 середніх або 7 крупних
М'ясо будь-яке (підійде і свинина, і яловичина, і курка або індичка) - 500-700 г
Цибуля - 2-3 крупних
Морква - 2 середніх
Сіль – 1 ч. л. (за смаком будеш пробувати)
Перець чорний горошком - 1 ч.л.
Духмяний перець горошком - 2-3 горошинки
Лавровий лист - 2-3 шт.
Можна додати томатний соус 3-5 ст.л., якщо є
М'ясо помий і обітри від води паперовим рушником. Поріж на куски як картопля. Картоплю почисть і поріж крупно на 4 частини. Цибулю - на кубіки 2*2 см, а моркву - натри на крупній терці.
М'ясо обсмаж у гарячій пательні по 2 хв. з кожного боку. Переклади в чашу мультиварки (або в казан).
Зроби зажарку: у сковорідку від м'яса (НЕ мий її !!) влий 1-2 ст.л. олії і потушкуй (на невеликому вогні) до прозорості цибулю. Далі до неї додай терту моркву. Якщо є, то додай томатний соус (томати пілаті з банки). І хай все разом тушкується ще 5-7 хв. Все роби під кришкою.
Готову зажарку переклади до м'яса. НЕ перемішуй! Зверху картоплю. Посип сіллю, горошини перцю. Все - слоями. Залий окропом на палець нижче рівеня картоплі.
Постав на режим Ручний 110 град. Має закипіти. Після цього зменш до 90 град. Кришку закрий, але не блокуй. На 1,5-2 години.
Якщо вариш в казані, то як закипіло, зроби маленький вогонь тільки щоб мліло. Як раз саме таке довге варіння на слабкому вогні робить його як з печі. І не можна перемішувати!
Також треба іноді дивитись, чи є вода. Якщо треба - підливати окропу.
За хв 10 до кінця кинь лавровий лист.
Виключи и хай доходе в закритій мультиварці (казані).
Отак жаркоє роблять у нашому краю здавна.
Зажарка
Жаркое з літніх овочей
Цього разу я зробила із сушеними томатами
Смакота! По-домашньому затишно і тепло.
А із свіжою чіабаттою чи фокаччею ... 😊😊😊