Ця літня закуска зовсім не гостра. Маринована цибулька солодка, а 1 зубок часнику додасть не різкої гостроти, а аромату.
Що потрібно:
Перець солодкий (жовтий, червоний) - 5-6 шт
Цибуля - 1 шт маленька
Соняшникова олія (сира) - 2 ст.л.
Свіжа петрушка - пів пучечка з палець
Сіль – 0,5 ч.л.
Часник - 1 зубчик
Сік лимону - 1 шт
Перець запекти до м'якості. Це можна і в мультиварці, і в духовці (180 град). Після запікання, вийняти в миску і закрити целофановим пакетом. Тоді зможеш легко почистити. Дати вистигнути.
Цибулинку дрібно-дрібно порубити і замаринувати. Це зробить нашу цибульку солодкою і ніжнішою.
Маринад:
сіль - 0,5 ч.л.,
+ цукор - 0,5 ч.л.,
+ сік лимону - 1 ст.л. (або побризкати яблучним оцтом).
Залишити в маринаді на 5-10 хв.
Коли перець вистигне, очистити від шкірки. Гарно викласти на пласку тарілку (або в судок).
Приготувати соус:
до цибулинки + натертий 1 зуб часничку,
+ сік пів лимону,
+ рублену петрушку,
+ сіль 0,5 ч.л.,
+ 2 ст.л. запашної олії
= гарненько перемішати.
Щедро розподілити цибулево-часниковий соус по перцю.
Готово. Обов'язково дати настоятися 6-8 годин.
Запечені перці
Соус до перцю
Окраса літнього столу 😍
До м'яса дуже класно. На хрусткий чорний хлібчик. І гарно виглядає на літньому столі.
Смачного 😊