Що тобі потрібно на велику 5-ти літрову каструлю:
Будь-які ягоди та/або фрукти (підходять яблука, персики, абрикоси, сливи, вишні, черешні, полуниця, всі ягоди) - 1 кг
Цукор - 3 ст.л.
М'ята - кілька стеблин (за бажанням)
На велику каструлю візьми приблизно 1 кг фруктів/ягід. Наприклад, 3 яблука + 2 жмені полуниці + 1 жменя черешні. Краще сезонні. Вимий все і поклади в каструлю.
Залий водою кипятком з чайника, щоб 3 пальці до верху не доходило.
Для солодкості додай пару ложок цукру. Спробуй, чи достатньо.
Нехай закипить. Зменш потужність плити до мінімаотного і нехай ще хвилини 5 вариться. Якщо хочеш, додай листочки м'яти. Вона чудово освіжає. Вимкни плиту і нехай настоюється і остигає.
У мене тільки черешня цього разу
Готовий компот виглядає так. Можна вимкнути плиту, накрити кришкою для настоювання і збагачення смаку
Прохолодний влітку - те, що треба!
Компот — улюблений напій літа. А багатство вибору фруктів і ягід дає можливість отримати щоразу унікальний смак.
Освіжає і втамовує спрагу, тільки якщо він не солодкий.
Смачного!