Що знадобиться:
Яблука - 5 шт (можна груші, абрикоси, персики, сливи) - 1 кг
Яйце - 4 шт
Вершкове масло - 50 г
Молоко - 300 мл (можна вершки, або молоко + вершки в будь-якому співвідношенні)
Цукор -100 г (може бути менше)
Борошно - 125 г
Сіль - на кінчику ч.
Ароматизувати можна різними способами:
Ваніль- 3-4 краплі (йде з будь-якими фруктами і ягодами)
Ром/фруктова настоянка - 2 с. (для фруктів)
Кориця - 0, 5 год (для яблук і груш)
Мускатний горіх - 0, 5 к (на будь-яку вершково-молочну основу. Більше ні, так як це створює пікантний смак)
Кардамон - 1/4 г (до безкісткових плодів. Більше ні, так як це створює пікантний смак)
Духовку розігріти до 180 градусів. Візьми НЕ роз'ємну форму (скляну). Всередині форму змасти шматочком вершкового масла і посип цукром.
Масло потрібно щоб було майже рідким, тому розтопи його в мисці. Дай охолонути.
Абрикоси, персики або сливи наріж на 2-4 частини.
Яблука, груші - частину очисть від шкірки, частину залиши (щоб додати кольору в твій пиріг) і наріж шматочками товщиною ~ 3*3 см.
Вінчиком (або блендером) змішати до однорідності яйця з щіпкою солі і цукру,
➕ борошно ➡️ до однорідності,
➕ молоко ➡️ до однорідності,
➕ вершкове масло ➡️ до однорідності,
➕ ром/настоянка + ваніль ➡️ все змішати до однорідності. У результаті виходить рідке тісто.
Фрукти виклади красиво у форму розрізом догори. Залий тістом рівномірно.
В духовку при 180 град на 50-55 хв до золотистого кольору.
Щойно витягнув з духовки і гарячий пиріг посип цукром (пальцями кілька щіпок). Цукор на гарячому пирозі створить хрустку структуру.
Увага! Цей пиріг НЕ виймають з форми.
Підготовлені абрикоси в формі
Пиріг готовий відправитися в духовку
Візуальне та смакове задоволення
Елегатна класика французської кухні.
До речі, чудовий додаток до сніданку 🥰