Що потрібно:
Шпинат свіжий - 3 пучки або заморожений 400 г
10 пір'їн зеленої цибулі (якщо немає, то без цибулі)
Вершки (жирність будь-яка, краще менше) - 150-200 мл
Сіль/перець - за смаком
Ростинна олія та вершкове масло - по 1 ст.л.
Сік 1\4 лимона
1 ч.л. гірчиці (за бажанням)
Свіжий шпинат вимити і відрізати стебла, щоб залишилися майже тільки листочки. З замороженим нічого робити не потрібно. Пір'я цибулі теж вимити. Все порізати.
Візьми велику сковорідку. Добре її розігрій. Далі зменш вогонь до середньго і додай олію + масло. Відправ туди шпинат з цибулею. І нехай під кришкою тушкується 5 хвилин.
Відріж шматочок лимона і вичави на шпинат. Перемішай.
Влий вершки з гірчицею в шпинат, + сіль і перець. Перемішай і спробуй. І нехай під кришкою готується ще 5 хвилин. Готово.
Смачні варіанти подачі:
1) З яйцем.
В готовий шпинат вбити яйце. Під кришкою прогріти все разом 2 хв, щоб білок схопився, а жовток залишився ще рідким. Ти зможеш вмочати хліб у цей рідкий жовток і вершки і будеш мати задоволення.
2) На хліб.
Поклади хліб на тарілку (краще підсушений) і на нього шпинат. Зверху сир, або копчений лосось, або яйце некруто зварене.
3) Приготувати рибу, як ти знаєш. І подати з рибою.
4) З пастою або з рисом.
5) Посипати тертим сиром трохи. Підійде пармезан або пекоріно.
Шпинат порубай крупно, а цибулю - дрібно
Вже готово.
Татів сніданок - з яйцем і булгуром. Багато соусу, як ти любиш
Почти день із задоволення! 😉