Мигдалевий хлібчик до сніданку
Мигдалевий хлібчик до сніданку
Що тобі потрібно:
Мигдальне борошно / будь-яке горіхове – 250-300 г (є майже в кожному супермаркеті, або ж можна перемолоти горіхи)
Лляне борошно - 2-3 ст.л. (змолоти лляне насіння)
Яйце – 4 шт. (можна + 1 білок)
Сода - 1 ч.л.
Яблучний оцет - 1 ст.л.
Мед - 1 ст.л.
Кориця/цедра апельсину чи лимону/ваніль - 1 ч.л.
Сіль – щіпка
Змішай всі сухі інгридієнти:
мигдальне борошно - 250 г (вимити горіхи, просушити їх в духовці, акуратно змолоти в борошно, щоб не перебити до масла),
лляне борошно - 3 ст.л. (змолоти в борошно),
соду - 1 ст.л.,
корицю або цедру для аромату,
сіль.
Окремо збий 4 яйця (але не до піни, бо при випічці впаде середина). Додай мед 1-2 ст.л. і оцет 1 ст.л.. Змішай.
Тепер сухі інгредієнти з'єднай з вологими до однорідності. Тісто повинно вийти як густа сметана.
Форму для випічки застели пергаментом або обмаж маслом і присип борошном.
Вилий тісто у форму для випічки і випікай при t 180 град. до сухої шпажки.
Витягни з духовки і залиш в формі на 10 хв. Далі переклади на решітку до повного остигання.
Чудовий солодкуватий смак
Горіховий аромат!
Мені найсмачніше із фруктами або сухофруктами, і трошки меду зверху
Це дуже смачний сніданок.
Та ще з кавою! Та ще із йогуртом або сметанкою ....
Балдьож!