Що потрібно:
Баклажани - 3-4 шт
Перець солодкий - 2-3 шт
Помідори дуже стиглі - 4 крупних (або 1 банка Пелаті)
Морква - 1 шт
Цибуля - 2 шт
Часник - 1-2 зубчика
Оливкова олія (або соняшникова) - 2-3 ст.л.
Свіжа петрушка/кріп/кінза - пучечок
Паприка солодка, паприка копчена - по 1 ч.л.
Сіль, перец – по 0,5 ч.л.
Лавровий лист - 3 шт.
Овеча солона бринза або Фета (не "резинова" бринза, а щоб кришилася).
Хлібчик із хрусткою шкоринкою
Келих вина червоного сухого
Зрізати шкірку з баклажан.
Баклажани і перець поріж кубиками 3*3 см.
Цибулю - 1*1 см.
Морквину натри на терці.
Помідори треба обдати кип'ятком і зняти шкірку. Порубати теж ~ 3*3 см.
Часник - розтерти.
Овочі тушим на сковорідці + олія, під кришкою, на маленькому вогні. Додаєм по черзі:
1) цибулю - тушим до прозорості,
2) моркву - ще на 5-7 хв,
3) баклажани - ще на 15 хв,
4) перець - ще на 10 хв,
5) помідори.
Тушим з привідкритою кришкою хв 10.
+ Сіль, перець, паприка, лавровий лист, часник. І ще на хв 5.
Готово.
Подаємо холодною, з овечою бринзою (або фетою), свіжою зеленню і хрустким чорним хлібом. І обов'язково келих червоного сухого.
Смак літа нашого краю
А який аромат, коли ще гаряча 👍
До столу!
Кажуть, в Бессарабію назва прийшла з Італії разом із венеційськими та генуезькими купцями. Адже mangiare італійською означає "їжа, їсти".
Так і є. А що ж і ще їсти нашого спекотного літа😊