Що потрібно:
Лаваш цільнозерновий (!! свіжий, бо ж буде ламатись) – 200 г (2,5 листа) (або тісто Філо)
Творог - 200 г
Бринза овеча солена/Фета (!! крихка, а не "резинова") - 300 г
Яйце - 3 шт
Зелена цибуля - 2 пучка
Кріп - 1 пучок
Кінза/Петрушка - 1 пучок
Сіль - 1-2 ч.л. (спробувати)
Для заливки лавашу:
Яйця -3 шт
Йогурт 10% - 300-400 мл (або кефір, але буде більш кислий смак)
Сіль - 1 ч.л.
Начинка:
1) перемити всю зелень і нарізати дрібно;
2) творог, бринзу, яйце, сіль перебити погружним блендером в єдину масу;
3) об'єднати зелень і сирну масу. Начинка готова.
Заливка: кефір/йогурт, яйця і сіль перемішати вінчиком до однорідності. Готово.
Приготуй форму: візьми свою скляну форму для випічки і обмаж її вершковим маслом.
Приготуй лаваш: розріж лист лавашу на полоски, шириною твоєї форми. Вийде десь 4-5 полосок. Це 2-2,5 листа лавашу.
Збираємо пиріг: приблизно розподіли усю начинку на 4-5 рівніх частини. Розстели полоску лаваша і розмаж по всій площині 1-ну частину начинки. Скрути в трубочку. Виклади у форму. І так зроби всі трубочки.
Тепер вилий зверху усю заливку. І дай хв 10, щоб вона протекла донизу форми (можна попроштрикувати ножем).
Випікай на 170 град - ~40-50 до рум'яності.
Залиш пиріг в формі. Дай йому вистигнути. Спочатку він надується, але потім опаде. Поріж і так зберігай.
Щедро розподіляємо по всьому лавашу
Готовий пиріг
Отакий він повний начинки всередині. До речі, ця тарілка, якою ми користуємося щодня років 14 вже, це справжня опішняньська кераміка ручної роботи. Отакі наші майстри 😍
Класний варіант на літо, коли зелені вдосталь і лаваш завжди є в холодильнику.
Із сметанкою, склянкою кефіру чи із солодким чаєм - це дуже смачно 😁