Візьми будь-які овочі, які є вдома. Наприклад:
Набір заморожених овочів - 1 пачка (це ~ 400 г) (наприклад, броколі, цвітна капуста, стручкова квасоля, цибуля, морква, гриби, горошок тощо)
Або свіжі овочі. Наприклад:
Болгарський перець – 2 шт.
Помідори – 3 шт.
Цибуля – 1 шт.
Також потрібні:
Часник – 2-3 зубчики або сухий – 1 ч. л.
Олія рослинна – 2 ст. л.
Сіль і перець – по пів ч. л.
Спеції за смаком – 1 ч. л. (для піци і для салату підходять)
Сметана – 3 ст. л. (за бажанням, дає ніжність смаку)
Овочі почистити. Нарізати ~ 2*2 см всі овочі. Часник подрібнити.
Добре розігрій велику сковорідку. Зменши вогонь до нижче середнього, налий олії і додай подрібнений часник. Потрібна хвилинка, щоб він віддав аромат в олію.
Далі додай всі овочі + сухі трави. Перемішай. Тушкуй під кришкою до м'якості.
Посолити + поперчити, перемішати.
Дуже рекомендую додати 3 ст. л. сметани. Смак стає ніжнішим. Тушкувати під кришкою 5-10 хвилин, щоб овочі просочилися спеціями. Готово.
При подачі можна посипати свіжою зеленню.
Дуже зручно тримати вдома пачку заморожених овочів. Висипав на сковорідку і через 15 хвилин вечеря готова.
Сюди ж можна вбити яйця. І/або посипати тертим сиром👍
Після охолодження в ємність і в холодильник.