Що тобі потрібно:
!! тут немає точної кількості інгредієнтів. Все за смаком. Наводжу так, як смакує мені.
Лаваш – 2 круглі листи тортильї (або 1 великий)
Помідори – 2-3 шт
Перець солодкий великий – 1 шт
Яйця – 3 шт
Моцарелла – 100-150 г
Фета – 100 г
Зелень петрушки / кропу – пучок товщиною з палець або сухої зелені по 1 ч.л.
Лаваш розкласти на дно сковорідки. Сковорідку нічим не змащувати.
Яйця 3 шт. вбити зверху. Акуратно змішай їх виделкою.
Зверху помідори ➕ перець шматочками 2*2 см. ➕ Сіль ➕перець ➕ зелень.
Зверху натертий сир – і моцарелу, і фету.
Накрий другим листом лаваша - вийде закритий і хрусткий з обох боків. Можна не накривати, якщо хочеш отримати відкритий пиріг. Мені смачніший закритий варіант, так як я можу покласти щедріше начинки і отримати хрустку скоринку з двох боків.
Випікай на 3-4 потужності плити 10 хв. Під кришкою.
Якщо робиш закритий, тоді підпечи і інший бік. А саме: переверни на плоску тарілку і з неї поверни в сковорідку (як на фото). Ще на 5 хв і готово.
Виходить, що яйця і сир «заклеюють» цей корж і просочують овочі.
Розклади лист лавашу так
Вже із сирами
Щоб перевернути на другу сторону, треба накрити сковорідку великою тарілкою і перевернути сковорідку
І потім повернути в сковорідку
Закритий варіант. Мій улюблений
Відкритий варіант 😀
Обычно я готовила это на завтрак, но это подходит к любому приему пищи или вприкуску с супом. Вкусно и горячим, и холодным.
Разогревать на сковороде без масла.
Лучше всякой пиццы! 😘