Що потрібно :
Форель (лосось, дорадо, будь-яка риба) - 500-800 г (тушка/стейки/філе)
Сіль - 1 ч.л.
Перець - 0,5 ч.л.
Оливкова олія - 2 ст.л.
Лимон - 1 шт + 1/4 шт при подачі
Гарна риба має свій чудовий смак. Але можна збагатити його ще й свіжою зеленню та соусом.
Кріп/петрушка - 1 пучок (товщиною з 2 твої пальці)
Для масляно-часникового соусу (за бажанням):
Вершкове масло - 50 г
Кріп - листочки 5-7 гілочок
Часник - 3-4 зубки
Рибу промий і обсуши паперовим рушником. Якщо у тебе ціла рибинка, тоді зроби 3 косі неглибокі надрізи з кожного боку. Переклади рибку на пергамент (це скоротить час миття) у сковороду або форму для запікання.
Замаринуємо рибку:
1) В мисочку з пів лимона видуши рукою сік, а половину - поріж тоненькими півдольками.
2) Свіжу зелень порубай ➕ поріж часник тонкими слайсами.
3) Посип рибу сіллю ➕ перцем➕ збризни соком лимона➕ змасти оливковою олією з кожного боку і в розрізах.
У середину рибини вклади свіжу зелень➕ слайси часничку.
У розрізи вклади півдольки лимону.
Якщо у тебе стейки або філе, то всі ці аромати уклади зверху.
Дай просочитися рибці хв 10-15.
Сковорідку закрий кришкою і постав на середню потужность плити. Або можна запікати в духовці на 160 градусів.
І в сковороді, і в духовці запікай рибу 20-30 хв. Не відкривай кришку. Після вимкнення плити, не поспішай її діставати. Нехай ще насичується ароматами і соком. Риба готова, коли легко відділяється від кістки і розділяється на волокна.
А поки приготуємо соус. У ковшику розтопи вершкове масло, додай до нього видавлений часник. Як почне віддавати смачний аромат, можна додати подрібнений кріп. Соус готовий!
Цей соус потрібно готувати перед подачею риби, щоб полити ним рибку на тарілці.
Три маринади для риби тут (для різноманіття смаків)
Подаємо красиво, радуємо очі 😀
Виклади рибку на велику тарілку, полий її соусом. Поруч поклади запечені помідори (просто запікай поруч з рибою, збризни оливковою олією, посоли і поперчи), чверть лимону, свіжий кріп. Лимончик видушиш на рибу, коли будеш їсти.
Мариную рибу прямо на пергаменті
Пергаментом загортаю рибу і тушкую на мін вогні під кришкою
По-перше, это гарно!
Така рибка стане вишуканою вечерею, при цьому готується дуже швидко. З нею чудово поєднується рис, пюре або запечені овочі!
Живи з насолодою!