Що потрібно мати:
Яйця - 3 шт.
Молоко - ~ 150-200 мл.
Олія оливкова + вершкове масло - по 0,5 ч.л. кожного
Сіль, перець - за смаком після спроби в тарілці
Цього достатньо, щоб омлет був дуже смачним.
Але можна і з начинкою:
З тертим сиром - 2-3 щіпки (пармезан, пекорріно, фета)
З зеленню (по пару пір'їн зеленої цибулі або любої зелені, яка є в холодильнику)
З помідорками - 2 крупніших (шрайбенами) або 4 -5 маленьких половинками
Постав сковорідку на плиту розігріватися. Або включи мультиварку на Жарка.
А поки розігрівається, в мисочку вбий 3 яйця і влий майже чашку молока. Збий все разом вилкою до однорідності.
Зменши температуру плити до 2-3 (або мультиварки до 100 град). В сковорідку (або чашу мультиварки) добав масла і олію. Розподіли лопаткою по всій поверхні.
Вилий яєчно-молочну суміш. Закрий кришкою. Хай печеться.
НЕ соли і не перчи - цей молочний омлет має свою ніжну солодкість і її не треба перебивати. Спробуєш так, а як захочешь, то вже в тарілці присолиш.
Якщо робиш із начинками, то гарно виклади зверху через 2-3 хв. А можеш і потім у тарілці, як на фото.
Готово через хв 5. Верх повинен бути "живим" (вже не рідкий, але й не твердий). Виключи плиту. Поки візьмеш тарілку, все дійде і буде ідеально.
Викладай на тарілку обережно. Омлет буде соковитий і пухкий як хмаринка.
"Живий" верх в середині, значить, готово
Виклала трубочкою на велику тарілку. Якщо в тебе з начинкою, то вона залишається всередині.
Цей омлет із рикоттою, зеленню і томатами.
Омлет їмо одразу, поки він гарячий, соковитий і пухкий.
Омлетів є багато різних. Класичний французський - це тільки яйця і вершкове масло, іспанський - із сметаною, можна з вершками, омлет Пуляр і т.д.
Але цей варіант з молоком - наш улюблений. Він солодкуватий і легкий, не хочеться ні солі, ні перцю додавати. До того ж готується не довше 5 хв.
Тож смачного тобі ранку!