Візьми:
Яйця - 2 шт.
Оцет - 1 ст.л.
Шинка/Бекон - 4 шрайбена
Цільнозерновий хліб - 2 шрайбена
Моцарелла - 1 пакет
Оливкова олія - 1 ст.л.
Сіль, перець - по 0,5 ч.л.
Шпинат - 1 жменя
Помідори - 1-2 шт
Робимо пашот. Набери окропу пів середньої каструлі. Яйця розбий в різні чашки. Доведи до кипіння воду, зменш вогонь до 3 потужності плити і додай 1 ст.л. оцту (можна лимонний сік). Дуже обережно вилий яйце з чашки в окріп. Спочатку одне, потім друге яйце. НЕ потрібно закручувати воронку у воді. Якщо ти повільно виливаєш яйце з чашки в злегка киплячу воду, воно буде там спокійно дрейфувати. Готуй яйця 3-4 хвилини, щоб білок схопився, а жовток залишився рідким. Приготуй паперовий рушник у 2 шари. Ложкою акуратно дістань яйце і переклади на паперовий рушник, щоб він увібрав воду.
Пашот готовий. Тепер починаємо подавати його як подобається. Я покажу варіант з шинкою або беконом.
Поки готується пашот, на сухій сковорідці підсуши 2 шматочки хліба до хрусткої скоринки. Переклади їх на тарілку і збризни оливковою олією.
У цій же сковорідці потрібно обсмажити шинку або бекон до рум'яності з кожного боку. Переклади їх на хліб.
Потім у сковорідку поклади моцарелу, нарізану скибочками товщиною 0,5-1 см. Розпливлася? Полий розплавленою моцарелою шинку (або бекон).
Зверху на розплавлений сир виклади пашот. Посоли і поперчи. Можна прикрасити дрібно нарізаною зеленою цибулею і зеленню. Все готово!
Але я пропоную зробити до бутерброду гарнір. У цю ж сковороду додай 1 ст.л. оливкової олії і обсмаж на великому вогні слайси 1-2-х помідорів і шпинат. Посоли їх. Коли помідори злегка підрум'янилися, готово. Виклади овочі поруч на тарілці.
Це має бути красиво і дуже смачно! 😉
З беконом
Гарнір дуже смачний!
Сніданок вікенду готовий!
Легкий і розкішний! 🥰