Що тобі потрібно на 8-10 осіб:
М'ясо свинина шия/курка/баранина/суміш видів м'яса - 3 кг
Цибуля - 2 великі / 4 маленькі
Соєвий соус - 50 г
Мед - 1 ст.л.
Лимон - 0,5 шт
Рослинна олія - 2 ст.л.
Гірчиця - 2 щедрих ч.л.
Паприка суха (якщо є, не обов'язково) - 1 ч.л.
Сіль - 1 ч.л.
Перець - 0,5 ч.л.
Для подачі:
Лаваш - 2 листи
Петрушка - 1 пучок
Кінза - 1 пучок (в Hits це Koriander)
Часник - 3 великі зубки
Сіль - 0,5 ч.л.
М'ясо поріж на великі шматки ~10*5*2 см. Склади у велику каструлю або найбільшу миску з кришкою. Посоли і поперчи. Перемішай.
Цибулю натри на крупній тертці і відправ до м'яса.
Маринуємо Варіант 1. (бабуся сказала, що так найсмачніше)
Маринад:
в окремій мисочці змішай соєвий соус, мед, рослинну олію, гірчицю і паприку (якщо є).
Маринуємо Варіант 2. (теж смачно і простіше)
м'ясо і цибулю в каструлі залити просто мінеральною сильногазованою водою.
Маринад відправ до м'яса і добре перемішай. Закрий кришкою і дай настоятися мінімум 2 години. Краще зробити це з вечора, але тоді сіль і перець з кроку 1 додай перед смаженням, інакше м'ясо задубіє.
Смаж шашлик на шампурах або на решітці. Враховуй, що курка готується швидше. Ну а як смажити - ти фахівець 😉
Соус до готового м'яса: в миску дрібно поріж петрушку і кінзу, часник дрібно-дрібно нарізаний, сіль 0,5 ч.л. і добре все перемішай, прямо перемни рукою, щоб зелень пустила сік. Тоді смаки просочаться.
Як подавати:
Велику миску застели великим листом лаваша.
М'ясо перемішай з соусом із зелені. Переклади в миску з лавашем і накрий другим листом лаваша.
Як же це смачно!!!!!!
А димок - це окреме задоволення!
Зелень до готового шашлику
Поклич, коли буде готово!
Ось в даному випадку навіть не знаю, як прокоментувати...
Ледве-ледве написала цей рецепт...
Йду, з'їм свою вечерю 😅😅😅
Чекаю від тебе фотозвіт! 😘