Що я беру:
Сир творог найсвіжіший без кислинки (середньої жирності) - 400 г
Сметана - 200 г
Яйце - 3 шт
Крохмаль/манка/насіння чіа - 1-2 ст.л.
Цукор - 1 ст.л.
Сіль - на кінчику ч.л.
Ваніль - 3-4 краплі
Ягоди/банан/сухофрукти (що хочеться) - жменя
Всі інгредієнти ( але чіа додай пізніше) висип у велику миску і перебий занурювальним блендером до однорідної консистенції. Сирна маса вже готова 😀
До речі, білки можна збити окремо. І додати їх у готову сирну масу. Тоді запіканка вийде ще пишнішою 😊
Якщо хочеш додати сухофрукти (курага/родзинки/чорнослив), то їх потрібно ретельно вимити, великі порізати на шматочки розміром з родзинки і вмішати в сирну масу.
Якщо зі свіжими ягодами/фруктами, то буде красиво прикрасити ними верх запіканки.
Розігрій духовку до 160 градусів. Твою вузьку форму для кексу вистели пекарським папером, або візьми скляну форму і змасти її шматочком вершкового масла. Вилий сирну масу у форму.
Прикрась свіжими ягодами.
Випікай при 160 градусах 40-50 хвилин до легкої рум'яності по краях. Залиш у духовці до повного охолодження. Під час випікання вона підніметься, але потім осяде. Це нормально для сирних страв.
Моя - з лохиною та малиною
Так і зберігаю в формі
Доповнювати варенням, медом, сметаною або свіжими ягодами
Цей варіант сирної запіканки - мій найулюбленіший. Ніжне суфле, як хмаринка ☺️
Розігрівати шматочками на сухій сковороді.
І насолоджуватися цією невагомістю з кавою або какао в будь-який час дня!