Що тобі треба:
Листкове тісто - 400 г
Яблука/груші - 4-6 шт (можна додати 2 жмені ягід)
Цукор – 4 ст.л.
Вершкове масло - шматочок як 1-2 сірникові коробки
Лимонний сік – 4 ст.л.
Кориця -1 ч.л.
Волоський горіх - 1-2 жмені
До початку приготування витягни тісто з морозилки, щоб відтало.
Духовку увімкни на 180 град. Фрукти вимий, наріж на слайси завтовшки ~ 0,5 см. Збризкати їх лимонним соком, щоб не потемніли.
Тісто виклади на пергамент. Розкоти за розміром цілого дека. Товщиною ~ 0,5 см. Підверни краї тіста, формуючи бортики. Перетягни пергамент з тістом на деко.
Виклади на тісто нарізані фрукти красиво (слайс до слайсу). Якщо є, посип ягодами та горіхами. Вершкове масло розтопи, обмаж фрукти і краї тіста і зверху притруси цукром і корицею.
У духовку на 180 град на 25-30 хв. до золотого кольору.
Їж теплим з кулькою морозива або холодним з медом та чаєм.
Тісто на деку
Фрукти викладаємо зверху довільно
Затишно, просто і гарно ❤️
Так, це так просто! І дуже смачно 😜
Змінюючи різні начинки, цей пиріг завжди буде тобі цікавим.