Що треба:
Фокачча або чіабата або будь-який білий повітряний хліб
Рікотта або будь-який вершковий крем-сир (!!! найсвіжіший)
Прошутто (в'ялена шинка)
Свіжий/сушений інжир
Мед
Бажано, ще рукколи або базиліку пару листочків
Пару скибочок хліба підігрій на сковороді або в духовці (режим верх них + вентилятор) до хрусткості. На тарілку.
Намаж хліб рікотою / крем-сиром щедро (~ 0,5 см).
Зверху прошутто гармошкою - пару скибочок.
Потім інжир тонкими скибочками - 2 шт.
Побризкай медом кілька крапель. Італійські гурмани капають лимонним соком і цедру зверху натирають. Готово.
Подавай з будь-яким салатним листям. Особливо підходить рукола і листочки базиліку.
Мені подобається всі інгредієнти поставити на стіл і комплектувати бутерброд у себе в тарілці під сьогоднішній смаковий настрій.
Рікота - м'який сир з ніжним солодкуватим смаком
Прошутто. Попроси продавця відрізати пару шрайбенів.
Полити медом і лимонним соком обов'язково ☺️
Хрусткий хліб, ніжна рікота, ароматна шинка, свіжий інжир, рукола, мед - всім цим можна насолодитися і окремо. Але їх поєднання - це шедевр!
І кава... І спів птахів за вікном...🙃