Що для цього потрібно:
Лаваш тонкий - 2 листи (краще цільнозерновий)
Капуста китайська - 2 великі жмені
Огірки мариновані - 6 шт середніх. Якщо немає, бери пів свіжого огірка. Але з маринованими смачніше.
Помідор - 2 шт
Сир Моцарелла - 200 г
Сир Пекоріно або Пармезан - 50 г
Йогурт грецький 10% - 500 г
Гірчиця горошком - 2 ст. ложки
Яловичина/Курка/Свинина запечені або біток/котлета порізана - скільки хочеться
Спочатку підготуй всі інгредієнти по мисках.
Поріж капусту на тоненькі смужки. Чим тонше поріжеш - тим смачніше буде. Помідори, огірки, м'ясо - все поріж як на фото. Сир натри.
Соус: в чашці змішай йогурт з гірчицею + посоли і поперчи. Гірчиця горошком солодка. Перемішай і спробуй. Тобі має сподобатися.
Сформуй шаурму:
Розклади лист лаваша.
По черзі: намаж соусом, розклади жменю капусти, огірочки, м'ясо, помідор, посип сирами.
Трохи посоли/поперчи.
Скрути лаваш, підвертаючи з боків в шаурму.
Зроби ще одну шаурму.
Запікай 5-7 хвилин у духовці при 170 градусах. Завдання, щоб лаваш підрум'янився, а сир розплавився. Або підсмажуй на сковорідці до рум'яності з кожного боку під кришкою на середньому вогні.
Овочі+м'ясо
І з соусом
Ось так виходить на сковорідці
Я взяла маленький лист лаваша, який ледве «натягнула на начинку». А цільнозерновий не знайшла 😯 А ти візьми в 2 рази більше, ніж на фото.
Другу шаурму зберігай у холодильнику. Розігрій у будь-який час (на сковороді без олії).
Ця шаурма смачна і корисна. Легко розігріти. І у тебе буде швидка вечеря, коли пізно повертаєшся додому.
На таке діло і друзів хочеться запросити і на терасі посидіти 😉