Що тобі потрібно:
Ряжанка 1,5-4% жирності - 400-500 г (можна йогурт)
Какао - 1 ст. ложка з гіркою
Цукор - 1 ст. ложка
Желатин - 7 г
Молоко або вода - 20-30 г
Начинка за смаком: вибери, що тобі подобається. З шоколадом гармонійно поєднуються вишні, шматочки апельсина, банан, шоколад, печиво.
У ковш залий холодну воду або молоко 2 ст. лож. і засип в неї желатин 7 грам. Він в коробці зі спеціями. Відстав для набухання. Через 5 хвилин він перетвориться на один злиток.
У мисочці віночком змішай ряжанку (йогурт), какао 1 ст. лож. і цукор за смаком. Перемішай ретельно, щоб не було грудочок какао.
Ковшик з желатином постав нагрівати на мин вогонь. І помішуй. Потрібно розчинити желатин. Він не повинен закипіти, так як втратить свої желюючі властивості 👆👆👆
Переклади 3-4 ложки ряжанки до желатину і перемішай. Потім додай всю, що залишилася. Ретельно з'єднай вінчиком.
Розлий по стаканчиках. Якщо хочеш начинку всередину, то додай зараз. Можна додати вишні, шматочки банана, шоколаду або печива.
Охололо до кімнатної температури? Можна відправляти в холодильник до застигання на пару годин.
А готовий десерт я б прикрасила дольками апельсина 😍
Десерт простій і смачний.
Прекрасно пасує до випічки і кави 🍪☕