Що тобі потрібно на маленький пиріг:
Якщо чекаєш гостей, краще зробити подвійну порцію.
Мигдальне борошно - 180 г
Цукор - 100-200 г
Сіль - 0,5 ч.л.
Вершкове масло - 60 г (+1 ст.л. для змащування форми)
Яйце -1
Грецький йогурт - 125 г
Мускатний горіх мелений - 1 ч.л.
Фісташки - 20-25 г
Увімкни духовку на 170°C. Дно роз'ємної форми застели пергаментом і змасти все всередині маслом (візьми шматочок масла в руку і ретельно все змасти).
Змішай мигдальне борошно, цукор, розм'якшене вершкове масло і 0,5 ч. л. солі в мисці. Перетри рукою до утворення великої крихти.
Міксером збий яйце. До яйця додай йогурт і мускатний горіх. Перемішай до однорідності.
Виклади половину суміші у форму. Злегка притисни, щоб рівномірно покрити дно.
До решти мигдалевої суміші додай яєчно-йогуртову масу. Збий ложкою до однорідності. І цю масу вилий на підготовлену основу, розрівняй лопаткою, посип подрібненими фісташками.
Випікай до золотистого кольору (35-45 хвилин). Він дуже крихкий, тому з форми виймай повністю охолодженим. Виймай так: акуратно пройдися по стінках форми ножем і розкрий її.
Рекомендують сервірувати з додатковою порцією йогурту. А мені принесло задоволення із соковитими м'якими сонячними абрикосами😍
У роз'ємній формі
Акуратно перетягни на тарілку разом з пергаментом, потім прибери його, допомагаючи собі лопаткою.
М'який, ніжний, з легким ароматом мускатного горіха, що огортає як тепла перська ніч з казок Шахерезади 😊
Відчувай його смак повільно, запиваючи терпкою міцною кавою