Що тобі потрібно:
Яйця - 2 шт.
Слабосолений лосось - 2-4 шрайбена
Цільнозерновий хліб - 2 шрайбена
Вершкове масло (або крем-сир) - 1 ст.л.
Вершки - 3 ст.л.
Оливкова олія - 2 ст.л.
Кріп - для прикраси
Сіль, перець - по 0,5 ч.л.
Лимон - пара шматочків
Якщо дуже хочеться, можна прикрасити ікрою лосося - 2 ч.л.
Лосось буде смачним і з яєчнею, і з пашот. Тут обидва варіанти. Просто вибери.
Готуємо пашот. Набери окропу пів середньої каструлі. Яйця розбий в різні чашки. Доведи до кипіння воду, зменш вогонь до 3 потужності плити і додай 1 ст.л. оцту (можна лимонний сік). Дуже обережно вилий яйце з чашки в окріп. Спочатку одне, потім друге яйце. НЕ потрібно закручувати воронку у воді. Якщо ти повільно виливаєш яйце з чашки в злегка киплячу воду, воно буде там спокійно дрейфувати. Готуй яйця 3-4 хвилини, щоб білок схопився, а жовток залишився рідким. Приготуй паперовий рушник в 2 шари. Ложкою обережно дістань яйце і переклади на паперовий рушник, щоб він увібрав воду. Пашот готовий.
Готуємо окату яєчню. Розігрій сковороду і додай оливкову олію. Потужність плити середня. Як тільки вона нагріється, акуратно розбий яйця, щоб не пошкодити жовток. Порубай і посип білки кропом, посоли і поперчи. Влий 3 ст.л. вершків і накрий кришкою. Важливо, щоб жовток залишився рідким, тоді він буде чудовим соусом для лосося. Тому стеж, як тільки білки приготуються, а жовток буде ще рідким, прибери їх зі сковорідки на хліб.
Формуємо бутерброд. На сухій сковороді підсуши 2 шматочки хліба до хрусткої скоринки. Переклади їх на тарілку і змасти вершковим маслом (або крем-сиром), не шкодуючи. Виклади зверху лосось гармошкою. Збризни його лимонним соком. Зверху на лосось виклади яйця (пашот потрібно ще посолити, поперчити), полий вершками зі сковорідки і прикрась кропом. Ну і для повного задоволення - по ложечці ікри!😉
Палітра кольорів і смаків піднімає настрій
Мій цільнозерновий хліб
Вишуканий сніданок за 5 хвилин готовий!
Брускетту прошу доповнити свіжими салатними листям.
Один з найвідоміших сніданків світової кухні😉