Що тобі знадобиться:
Лаваш – 200-300 г (2-3 листки)
Моцарела (сулугуні) – 300 г
Сир творог – 300 г
Яйце – 1 шт.
Для просочення лаваша:
Яйця – 3 шт.
Молоко – 200 мл
Вершкове масло – 50 г (мені зажирно, можна менше)
Сіль – 0,5 ч.л.
Можна запікати в духовці, а можна - в мультиварці. У мультиварці зручніше і економніше.
Якщо готуєш в духовці, то змасти вершковим маслом свою скляну форму для запікання. Щоб було зручніше, пергамент добре зімни, тоді його буде легше розподілити по формі.
Начинка: сир творог + яйце перебий до однорідності занурювальним блендером. Натри моцарелу (або сулугуні) і змішай з творогом. Посоли трохи. Начинка готова.
Просочення лаваша: в окремій мисці змішай яйця і молоко в єдину масу. Трохи посоли.
У ковшику розтопи вершкове масло.
Збираємо наш пиріг: розірви лаваш на 3 частини. Кожен шматок лаваша викупи в просоченні, трохи відіжми і викладай його у форму довільною гармошкою. Заклав шар? Тепер розподіли третину начинки між складками лаваша. Збризни вершковим маслом (або ложкою, або пензликом).
Так само викладай наступний шар. Занур лаваш в просочення і також розподіли у формі довільними складками. Потім в складки - начинку і вершкове масло.
І так, поки не закінчиться лаваш. Якщо залишилося трохи просочення, просто вилий його на пиріг зверху. Верх полий маслом, що залишилося.
Випікай в духовці при 170 градусах - 30-40 хв. Або в мультиварці на режимі Випічка.
Залиш пиріг у формі до охолодження, щоб він стабілізувався.
Якщо випікав у мультиварці, то просто візьми пергамент і переклади на тарілку. Якщо випікав у духовці в скляній формі, то взагалі не виймай. Поріж і зберігай так.
Подавати і зберігати можна у формі
А які шари робить масло👍
Подавай разом зі свіжими овочами
Саме цим пирогом ти пригощав друзів на день народження і всі його хвалили 😉
Багатошаровий, ароматний і вершковий! Така ачма - це лінива варіація грузинської кухні.
Дуже зручно на сніданок, адже тут все всередині: і яйця, і молоко, і хліб, і сири. Особливо смачно теплою. Розігрівай на сковорідці без масла до рум'яних бочків. Масло і сир підсмажуються і це особливе задоволення😁