Що тобі потрібно:
Абрикоси/яблука/персики/сливи - 500 г (будь-які фрукти, які тобі подобаються)
Яйце - 2 шт.
Вершкове масло - 115 г (заздалегідь вийняти з холодильника, щоб стало м'яким)
Цукор -100 г (можна менше. Я не кладу цукор в тісто, а обсипаю форму і присипаю зверху)
Борошно - 115 г або борошно 80 г + мигдальне борошно 35 г
Розпушувач - 1 пачка.
Сіль - на кінчику ч.л.
Ваніль - 3-4 краплі
Розігрій духовку до 170 градусів. Дно роз'ємної круглої форми застели пекарським папером, боки і дно форми змасти шматочком вершкового масла і посип цукром.
Абрикоси, персики або сливи - на 4-6 частин, яблука - на часточки товщиною ~ 1 см (тобто чим твердіший фрукт, тим тонші часточки).
Вінчиком перемішати яйця з дрібкою солі і цукром.
➕вершкове масло (м'яке кімнатної температури)
➕ борошно + розпушувач + ваніль ➡️ все змішуємо вже ложкою (без фанатизму, не потрібно домагатися повної однорідності). Вийде густе тісто.
Тісто ➡️ у форму і розподіли ложкою. Фрукти викладаємо зверху красиво (шматочок до шматочка), наполовину занурюючи в тісто.
У духовку на 180 градусів на 40-50 хв до золотистого кольору.
Тільки витягнув з духовки і гарячий пиріг присип цукровою пудрою (посип пальцями пару щіпок). Якщо є, побризкай ароматним ромом або настоянкою (1-2 ч.л.). Цукор на гарячому пирозі створить хрустку структуру, а ароматний алкоголь - вишуканий аромат.
Через 5-7 хв можна виймати з форми (попередньо акуратно пройдися ножиком по бортиках). І переклади пиріг на решітку. Доступ повітря збереже хрустку цукрову скоринку, інакше дно буде вологим.
Остиг? Насолоджуйся!
Твій яблучний пиріг прекрасний!
Мій з тушкованими персиками і мигдальним борошном
Затишно, просто і дуже гарно ❤️
Нехай тебе не бентежить простота цього пирога.
Він просто шалений!