Що потрібно:
Кисломолочний сир сухий (середньої жирності) - 300-400 г
Яйце - 1 шт
Борошно - 2 ст.л.
Сіль - на кінчику ч.л.
Для соусу:
Ягоди - велика жменя
Мед - 1 ст.л.
Сметана (або грецький йогурт) - 3-4 ст.л.
Набери пів невеликої каструлі води (~1,5-2 л). Посоли воду. Постав для закипання.
Сир перетерти товкучкою для пюре. Перебити яйце в чашці і перемішати з сиром до однорідної консистенції. Поступово додай борошно. Спочатку 1 ст.л. і виміси тісто ложкою. Потім 2-ю ст.л. борошна і виміси тісто рукою.
Переклади тісто на пергамент і скрути з нього ковбаску. Потім наріж ковбаску на шрайбени по 2 см завтовшки.
Тепер відварюємо як звичайні вареники. Кидаємо шматочки тіста в помірно киплячу воду і піднімаємо рухом води, щоб не прилипли до дна. Після того, як варенички спливли, дай 1 хв і акуратно виймай в миску з шматочком вершкового масла на дні. Готово.
Для соусу ягоди перемни з медом і сметанкою (або йогуртом).
Подавай гарно: на тарілку виклади соус, а зверху - варенички.
Доповнюй варенням, медом, сметаною, свіжими ягодами.
Ось на такі шматочки нарізаємо і кидаємо в киплячу воду
Спливли і через 1 хвилину акуратно виймай
По-перше, це красиво!....
Так само як і звичайні вареники, ліниві - це класика нашого краю. Легко і просто, як і все геніальне 😉
Цю страву найкраще з'їдати відразу. Але якщо хочеш підігріти, роби це на сухій сковороді.
Це дуже-дуже ніжно і швидко, так що ти обов'язково захочеш повторювати цей сніданок частіше!