Що тобі потрібно:
Перець червоний - 4 шт
Для маринаду:
Мед - 1 ч.л.
Часник - 1 зубчик.
Чверть лимончика
Оливкова олія - 2 ст.л.
Сіль - 0,5 ч.л.
Петрушка/кріп/коріандр - будь-яка зелень 5 стебел
Для подачі:
Будь-який улюблений цільнозерновий хліб
Фета
Перець помий, витри від вологи. Запечи в духовці. Просто поклади на деко з пергаментом або у форму і випікай при 180 градусах ~ 30-40 хв (перець повинен стати м'яким).
Переклади перець з форми в миску і накрий її (тоді плівки легко очистяться). Після охолодження зніми плівки, прибери хвостик і насіння. Очищений перець обов'язково переклади в іншу посудину, щоб не залишилося темної рідини.
Маринад: в чашці змішай оливкову олію 2 ст.л. ➕мед - 1 ч.л.➕ розтертий зубчик часнику➕ 2 ст.л. лимонного соку (просто стисни чверть лимона рукою) ➕посоли.
Залити печений перець соусом і поставити в холодильник ~ на 4-6 годин, щоб промаринувався. Можна обсипати рубаною зеленню. Перець готовий.
Можна їсти як закуску, а можна - на бутерброд. Дуже смачно з хрустким хлібом і фетою!
Ось так виглядає запечений перець. Плівки відокремилися.
Склади очищений перець у посудину і полий маринадом
Легко, яскраво. Радує око і смак 😊
Дуже рекомендую зробити 2 таких порції.
Такий перець - чудовий акомпанемент і до овочів, і до м'яса, і як бутерброд на сніданок з фетою і яйцем.