Що тобі треба:
Сир творог найсвіжіший (середньої жирності) - 500-600 г (!! сухий)
Яйце - 1 шт.
Крохмаль - 2 ч.л. (або борошно - 30 г)
Цукор - 1 ст.л. (можна без цукру)
Сіль - на кінчику ч.л.
Ваніль - кілька крапель
Олія рослинна (для смаження) - 2 ст.л.
Соус:
Сметана 10% - 2 ст.л.
Мед - 1 ч.л.
Цедра апельсина і м'ята - для аромату
Сир творог перетри з яйцем (товкачем для пюре). Розбий яйце в чашці і змішай з сиром. Додай крохмаль, цукор і ваніль. Ретельно перетри все в єдину масу.
Добре розігрій сковорідку. Змасти її 2 ст.л. рослинної олії. Зменш потужність плити до нижче середньої.
Як формуємо сирнички:
Мокрими руками (просто змочи руки водою) набери ~ 1 ст.л. сирної маси і сформуй кульку. Трохи приплюсни її між долонями і викладай на сковорідку. Так вони виходять рівненькі.
Накрий кришкою і випікай до рум'яності з кожного боку.
Щоб акуратно перевернути, допоможи собі силіконовою лопаткою. У неї тонкий край і нею легко підняти сирничок знизу.
Також можна випікати в духовці. Вистели деко пекарським папером, протри його шматочком вершкового масла, виклади на папір сирнички і випікай на 170 градусів. Коли сирнички підрум'янилися - вони готові.
З соусом набагато смачніше: в чашці змішай сметану і мед. Для аромату натри цедру апельсина (на дрібній тертці і тільки жовту частину. Біла частина шкірки гірка) і прикрась листочками м'яти.
Можна з ягодами, фруктами, з варенням ➕ сметанка
Сирники краще без цукру. Доповнюючи різним варенням, ти щоразу отримаєш інший смак
Це саме такі, як ти любиш 😍
Сирники - це класика української кухні, так само як борщ і вареники. Дуже смачні. Наступного дня розігрій на сухій сковороді.
Такий білковий сніданок підніме настрій і зарядить енергією на весь день!