Що треба мати:
Цибуля - 2 шт (діаметром ~5-7 см)
Часник - 4 зубки
Томати у власному соку (пелаті) - 1 банка
Оливкова олія - 3-4 ст. ложки
Вермішель/спагетті/будь-яку пасту - пів пачки
Сухі трави/сіль/перець - за смаком
Відварити спагетті до аль денте (це на 1 хв менще, ніж на упаковці) .
Соус: Я описую рецепт у порядку черговості додавання продуктів до страви.
1) Часник порізати на дрібні шматочки.
У мультиварку (або в сковорідку) 2-3 ст. л. оливкової (якщо немає, то соняшникової) олії. ➕ нарізаний часник. Прогрівати до прозорості на режимі Ручний на 100 градусів ~ 1-2 хвилини. Тільки щоб часник віддав свій аромат олії.
2) Підготуй цибулю: помий і поріж на 1*1 см. І відправ до часнику. Нехай тушкуються разом до прозорості цибулі.
3) Всип 1 банку томатів. Томати потрібно подрібнити, тому якщо в банці виявилися томати цілими, то роздави їх дерев'яною лопаткою дрібніше.
4) ➕0,5 ч. л. базиліку (можна трави для піци і салату),➕ 0,5 ч. л. солі, ➕трохи перцю і перемішай. Спробуй, може, щось ще захочеться додати.
Нехай тушкується ще хв 10.
Занурювальним блендером перетвори все в однорідну масу.
У соус переклади відварені спагетті. І все разом прогрій пару хвилин.
Готово!! Нехай остигає в мультиварці і смаки поєднуються далі.
Соус готується
Цу вже готовий соус в кремоподібному стані
Готова страва 😄 До речі, у мене спагетті з кабачків. Дуже рекомендую!
А коли вже будеш їсти, посип в тарілці натертим пармезаном. Смачніше в рази 😉
Можна цей соус не змішувати з усією пастою, а порційно додавати і прогрівати собі перед обідом😉