Що потрібно для приготування:
Паста (краще рігатоні/пене або будь-яка велика рельєфна, щоб утримувала на собі більше соусу) – півкілограмової пачки
Баклажан – 1 шт.
Цуккіні/Кабачок – 1 шт.
Перець солодкий червоний – 1 шт.
Цибулина - 1 велика (діаметром ~ 8-10 см або кілька менших)
Томатний соус - 150-200 г (томатна паста або tomato passata, або банка томатів пелаті)
Біле вино - ~ 100 мл
Часник - 1 зубчик
Сир Пекоріно - 50 г (продається натертий)
Сухі трави - орегано, італійські - 1 ч.л.
Базилік свіжий - кілька листочків для аромату
Баклажан і кабачок порізати брусочками (3*1 см).
Звичайно, порізати можна як хочеться, але нам же треба ще й красиво 😊
На сковорідку додай 1 ст.л. оливкової олії. Обсмаж спочатку баклажани до рум'яності. На плоску тарілку поклади паперовий рушник і виклади баклажани. Те саме зроби з кабачком. І поруч же на паперовий рушник.
Відвари пасту до аль денте (це на 1 хв менше, ніж на упаковці).
Соус:
1) Поріж цибулину (0,5*0,5) і дрібно часник. Поклади їх на сковорідку з оливковою олією (1 ст.л.), посип сухими травами, тушкуй до прозорості під кришкою. Потужність плити середня - 3.
2) Порубай перець (2*2). Додай в сковороду перець і біле вино. Нехай тушкується ще 3-4 хв.
3) Потім томатний соус (або томати пелаті. Роздави дерев'яною лопаткою прямо в сковороді), сіль, перець. І ще на 5 хв.
4) Посип тертим пекоріно. Соус готовий. Перемішай і спробуй.
! Соус можна використовувати вже, але краще подрібнити його в крем. Це зручно зробити занурювальним блендером.
У сковорідку з соусом підлий 50 мл окропу, перемішай. Потім переклади пасту в сковорідку. Перемішай і додай баклажани та кабачки. Перемішай і дай всьому охолонути в сковорідці, щоб смаки просочилися один одним.
Баклажан брусочками. Цуккіні також порізати.
Потрібно купити томатну пасту або готовий соус для пасти в банці
Аромат свіжої зелені прикрашає будь-яку страва
Після охолодження переклади в судок і постав у холодильник. Цього тобі вистачить на 2 порції.
Насолоджуйся😉