Що потрібно:
Баклажани - 3-4 шт
Перець солодкий (жовтий або червоний) - 2-3 шт
Помідори дуже стиглі - 2-3 крупних (або пів банки Пелаті)
Цибуля - 2 шт середніх
Часник - 1-2 зубчика
Оливкова олія (або соняшникова) - 2-3 ст.л.
Сіль - 1 ч.л.
Перец (суміш чорного і духм'яного) – 0,5 ч.л.
Лавровий лист - 2-3 шт.
Якщо хочеться гостренької:
Гіркий перець чілі - кусочок в пів см свіжого або на кінчику ножа сухого
Для подачі:
Свіжа петрушка/кріп
Хлібчик із хрусткою шкоринкою
Баклажани очистити від шкірки.
Потім перець і баклажани поріж кубиками 2*2 см.
Цибулю - 1*1 см.
Помідори треба обдати кип'ятком і зняти шкірку. Порубати теж ~ 2*2 см.
Часник - розтерти.
Овочі тушим на сковорідці + олія, під кришкою, на маленькому вогні. Додаєм по черзі, :
1) цибулю - тушим до прозорості,
2) помідори - перемішати і тушити разом 5-7 хв,
3) баклажани - ще на 5 хв,
4) перець - ще на 10 хв,
5) + сіль, перець, лавровий лист, часник, чілі. Спробуй, може, ще потрібно солі.
Тушим з привідкритою кришкою хв 5-10.
Готово. Дати ікрі настоятися і вистигнути.
Подаємо холодною, з бринзою (або фетою), свіжою зеленню і хрустким чорним хлібом.
Смачна здорова закуска або самостійний гарнір.
Смак літа нашого краю
Зробив і в судок
До столу!
Баклажани у нашому регіоні називаю синіми. І не важливо фіолетові вони, чи білі.
Скільки я себе пям'ятаю, і в нашій родині, та й на більшості кухонь в нашому краю, ікра із синіх (і сира, і смажена) готується увесь їхній сезон. І на щодень, і на святковий стіл.
Це смачно, просто, здорОво і відмінно смакує до літнього столу😊