Що тобі потрібно (на 2 порції):
Баклажан - 2 шт. (або 1 пачка печених із морозилки)
Соус соєвий – 3-4 ст. л.
Мед – 3-4 ч. л.
Часник свіжий – 3-4 зубка (або часник сухий – 1 ч.л.)
Сік лимону – 2 ст. л. (вичави сік з ¼ лимону)
Олія оливкова – 2-3 ст. л.
Копчена паприка - 1 ч. л.
Перець чорний мелений - 1/2 ч. л.
Перець чилі, пластівці – на кінчику ножа
Кінза свіжа (або петрушка) - за смаком
Кунжут білий – 1 ч.л.
+ Хлібчик
Розморозь 1 пакет запечених баклажанів.
А якщо не має, то: 2 баклажани помий і наріж великими кубиками (3×3 см). Посоли і залиш на 15-20 хвилин, щоб вийшла гіркота. Потім треба промити і обсушити паперовим рушником.
Далі обсмаж на середньому вогні із 1-2 ст.л. оливкової олії. Виклади на папір, щоб прибрати зайву олію.
Приготуй глазур.
В окремій мисці змішай:
соус соєвий - 3-4 ст. л.,
мед – 3-4 ч. л.,
часник свіжий – 3-4 зубка (або часник сухий – 1 ч.л.),
сік лимону – 2 ст. л. (вичави сік з ¼ лимону),
олія оливкова - 2 ст. л.
копчена паприка - 1 ч. л. (якщо не має копченої, візьми просту),
перець чорний мелений - 1/2 ч. л.
перець чилі, пластівці – на кінчику ножа.
Глазуруй баклажани.
Виклади баклажани на сковороду, прогрій їх до гарячого, та додай медово-часникову глазур. Готуй на середньому вогні, постійно помішуючи, щоб глазур рівномірно покрила всі баклажани. Готуй 3-4 хвилини, доки глазур не загусне, і баклажани не набудуть апетитного блиску.
Смачніше їсти гарячими. Виклади баклажани на сервірувальну тарілку, посип свіжою зеленню та кунжутом.
Ще дуже смачно і як гарнір, і з хрустким хлібчиком.
Ось такі печені баклажани мають бути у тебе
Готові баклажани зберігай у судочку.
Спробуй з фетою і помидоркою
Дуже зручно зробити пару таких порцій. Зручно дістати з холодильника і їсти і на сніданок, і на вечерю 👍