Що тобі потрібно:
Заправка для борщу - 1 банка
Картопля - 3 шт
Капуста біла - 1 жменя нарізаної ( ~ третина маленької готовки)
Зелень петрушки/кропу - 1 пуч в палець завтовшки (або в сухому вигляді 1-2 ст.л.)
Сіль – пів ч. л.
Перець горошком духм'яний – 5 горошин
Часник - 3 зубки (або сухий часник пів ч.л.),
Лавровий лист – 2-3 шт
Якщо готової заправки немає, то візьми:
яловичина (краще на кісточці) - 500 г,
квасоля біла - 100 г (можна без квасолі. Але з нею смачніше і вона дає оксамитову текстуру) ,
цибуля - 2 шт,
морква - 1 велика або 2 менших,
буряк - 2 средніх,
томатне пюре - 0,5 банки,
корінь селери - 0,25 шт,
сік лимону - 3 ст.л.,
сіль - 1 ч.л.,
перець - 0,5 ч.л.,
паприка мелена солодка - 1 ч.л..
В велику (5-ти літрову) каструлю налий окропу з чайника, не доходячи до краю на 4 пальці.
Картоплю - на 4-8 частин. ➡️ в кастрюлю. На середній вогонь. Повинна варитися до майже повної готовності.
Напередодні на ніч треба замочити квасолю в холодній воді. А тепер злий воду і ➡️ в кастрюлю. Хай вариться разом із картоплею. На середній вогонь, кришка привідкрита обов'язково, бо закипить і піна переллється на плиту.
В цей час приготуй заправку, якщо готової немає.
Готуємо заправку в мультиварці на Жарка 130 град. Додаємо все одразу :
олія - 3 ст.л.,
+ яловичина наріж на порційні шматки (~ 7*5 см) ➡️ на 5 хв.,
+ цибуля кубіком ~ 1*1 см,
+ корінь селери натертий крупно або тонкою соломкою (~ 0,5*0,5 см),
+ морква натерта крупно,
+ буряк натертий крупно або тонкою соломкою (~ 0,5*0,5 см),
+ томатне пюре,
+ парика, сіль, сік лимону, перець чорний.
Перемішай, закрий кришку і хай готується все разом 15 хв.
В цей час поріж капусту на тонкі смужки (~ 0,3 см).
Перевір картоплю. Якщо майже проштрикується вилкою, то додай засмажку і капусту.
Посоли за смаком + перець горошком духм'яний. Хай все вариться на середньому вогні хв 20. Кришка привідкрита!!!
Зелень вимити і дрібно порізати. Через 20 хв - зелень + лавровий лист + часник дрібно рублений ➡️ в кастрюлю.
Закипіло і виключи плиту. Закрий кришку. Залиш каструлю до остигання. Процес приготування продовжиться, а смаки будуть збагачуватися і далі.
Ти ж знаєшь, що з кожним днем борщ все смачніше 😉
Кришка привідкрита так
Засмажка
Борщ, в якому стоїть ложка 👍
До борщу пасує чорний житній хліб (можна підпекти), натертий часничком і зверху сальця. Пампушки будуть вже дома.
Клич друзів на борщ - це справжній делікатес, який розганяє хмари і дощ, поліпшує настрій кожного, а душу наповнює домашнім теплом і затишком 😊😊😊
Смачного!!