Що треба для буженини:
М'ясо (свинина/яловичина/індиче стегно) - 1 кг
Оливкова/соняшникова олія - 2 ст. л.
Гірчиця і мед - по 1 ст. л.,
Соєвий соус - 30 г,
Перець, коріандр - по пів ч. л.
Трави (для м'яса) - 1 ч. л.
!! Увага, сіль не клади, так як там соєвий соус, а він дуже солоний
Вимий м'ясо і витри паперовим рушником від води.
Часник 3-4 зубки подрібни дрібніше. Змішай в мисочці всі спеції і трави.
Цією кашкою змасти м'ясо. Поклади в холодильник на добу.
На наступний день ➡️ в мультиварку і на режим Смаження на 10 хв - по 5 хв з кожного боку.
Долий води 200 мл, ➡️ на режим Ручний 100 град на 1 годину. Якщо у тебе яловичина, то на 1,5 години.
Залиш у мультиварці до охолодження. Вимкни мультиварку і залиш під кришкою.
Давай зробимо ягідний соус:
1) Поклади в ковшик будь-яке (мені особливо подобається журавлина і вишня) варення - 100 г.
Додай до нього:
корицю - на кінчику чайної ложки,
трави для м'яса - 0,5 чайної ложки,
сіль - на кінчику чайної ложки,
гвоздику (якщо є) - 3 бутони.
2) Перемішай і прогрій на мин вогні 5-10 хвилин. Соус повинен стати густішим і насититися ароматами один одного. Весь час перемішуй, бо швидко пригорить. Вимкни і залиш до охолодження.
На этот раз я выбрала телятину
Соус для маринования мяса
Готово 👍
Очень вкусно и горячим (мясо разделяется на волокна и соуса много), и холодным (тонко режется и на хлебушек с помидоркой утром).
Буженина с ягодным соусом вкусней всего с салатными листьями, особенно хороша с рукколой. Ее ореховый вкус очень обогатит удовольствие от еды.
Подай так: выложи рукколу на тарелку, сверху на нее несколько слайсов мяса и по краю тарелки соус.