Що потрібно :
Кабачки - 2 шт.
Перець солодкий - 1 шт.
Помідори стиглі - 2 шт.
Морква - 1 шт.
Цибуля - 1 шт. середня
Часник - 1-2 зубки
Оливкова олія extra virgin (або соняшникова нерафінована) - 2-3 ст.л.
Вершкове масло - 1 ст.л. (можна і без нього)
Свіжа петрушка/кріп - 5-7 гілочок
1 ч.л. солі ➕ пів ч.л. перцю
Хліб свіжий із хрусткою скоринкою (пропоную чіабатту)
Кабачки, перець, цибулю і помідори наріж кубиками 3*3 см. А моркву менше - кубиками 2*2 см.
Склади всі овочі в мультиварку, закрий кришку і запусти програму Тушкування на 20 хв.
Потім висип всі овочі в друшляк на пару хв. Просто поклади його в раковину і нехай стече рідина.
Потім переклади в миску і перебий погружним блендером.
Поки овочі гарячі, поклади вершкове масло, олію, подрібнений (можна натерти на дрібній тертці) часник, посоли і поперчи.
Гарненько перемішай. Спробуй, може, захочеться ще додати сухих трав (підійде орегано, чебрець, італійські). Тепер нехай овочі просочуються травами, олією і спеціями до повного охолодження.
Готово. Прикрась свіжою зеленню.
Їж з хрустким хлібчтком. Підійде і пшеничний, і житній, і гречаний. Головне, свіжий і смачний! Або просто ложкою як закуску до основної страви.
От так виглядає класика
І це така ніжність!!
До столу!
Кабачкова ікра - це класика нашого південного літа. Наповнена сонцем і теплом. Прикрасить будь-яку трапезу. І з хлібом, і з фетою, і з запеченою картоплею, і з будь-якою кашею.
Смачна, проста, швидка, улюблена 😊