Для цієї смакоти потрібно:
Картопля – 8 шт.
Цибуля – 3 шт.
Олія рослинна – 3 ст.л.
Сіль і перець (мелений) – по 0,5 ч.л. (за смаком)
Часник – 2 зубчики або сухий часник – 1 ч.л.
Якщо хочеться, то додай:
Морква – 2-3 шт
Гриби – 500 г
Цей рецепт підходить тільки для мультиварки. Приготування під тиском забезпечує ніжну і соковиту структуру овочів.
Овочі почистити. Нарізати картоплю на 4-6 частин (!! важливо нарізати крупно, інакше перетвориться на пюре), цибулю - півкільцями товщиною 0,5 см. Часник подрібнити.
Влити олію в мультиварку, викласти картоплю, цибулю, часник, посипати сіллю і перецем. Увімкнути режим Смаження на 130 град. 15 хв. Кришку закрити і зафіксувати.
Перемішати після закінчення режиму.
Якщо захотілося з грибами та/або морквою, то їх теж поріж крупно і відправ разом з картоплею і цибулею в мультиварку.
Все готово для включення запуску мультиварки. У мене картопля не велика і я залишу її цілою.
Мультиварка закінчила свою роботу. Картопля просочилася соком цибулі, стала ніжною як масло, соковитою і ароматною. Тепер можна перемішати і подавати до столу.
Акуратно перемішай. Сік овочів і трав огорне всю картоплю. Це дуже смачно!
Ніжніше і соковитіше картопельки я не знаю.
Особливо смачно в поєднанні із салатиком 👍
Приємного тобі!