Що тобі потрібно:
Класичний стейк рібай - це спинна частина яловичої туші. Саме ця частина найм'якша і найсоковитіша. При покупці просто попроси у продавця м'ясо, яке підходить для стейка.
Яловичина (вирізка або антрекот на кістці) - 250 г
Часник - 1 зубчик
Трави розмарин, тим'ян - щіпка
Сіль - за смаком
Вершкове масло - 5 г
Добре м'ясо - запорука смаку цієї страви. Для приготування тобі знадобиться лише 10 хвилин.
М'ясо помий і витри паперовим рушником від вологи. Наріж на слайси товщиною 2-2,5 см.
Розігрій сковороду дуже добре. Виклади м'ясо. Обсмажуй з кожного боку по 30 секунд, постійно перевертаючи, до рум'яної скоринки.
Потім зменши вогонь до мінімального і перевертай то на один, то на інший бік ще по 3-4 хвилини з кожного боку. Вимкни плиту і залиш м'ясо під кришкою відпочити ще на 5 хв (в цей час м'ясо продовжує готуватися).
Або доготуй м'ясо в духовці. Попередньо розігрій її на 170 град. Переклади в форму на пергамент і ще 5 хв в духовці. Витягни на дощечку і дай 5 хв на відпочинок.
Тобто спочатку на добре розігрітій сковороді ми «запечатуємо» м'ясо, щоб зберегти його соковитість. Потім доготуємо його в середині.
Переклади стейк на тарілку, посоли, поклади зверху на нього шматочок вершкового масла. Масло розтопиться і разом з соком з м'яса буде прекрасним соусом. Готово!
Обов'язково подаємо з салатом, з овочами і травами. Свіжими або злегка запеченими на сковороді від м'яса з додаванням вершкового масла.
Ось такий шматок яловичини потрібен для стейка
Мій стейк на сковорідці
Можна приготувати стейк і із свинини. Повний рецепт тут
Просто і геніально 😉