Що потрібно:
Щука - 1-1,2 кг (беру велику, щоб помістилася на блюдо)
Товстолоб - кусок 300-400 г
Цибуля - 400 г
Яйця - 2 шт
Манка - 2-3 ст.л. (або біла булочка - 150 г, замочена в молоці)
Сіль - 1 ст.л.
Перець чорний - 0,5 ч.л.
Перець духм'яний - 3-5 горошин
Лавровий лист - 3 шт
Щуку помити. Зняти шкіру, відділити кості, як в цьому відео:
https://www.youtube.com/watch?v=7T7meHV7M3g
Товстолоб вимити, зняти шкіру, відділити кості. Шкіру порізати на полоски, товщиною в 4 см.
Цибулю порізати 2*2 см і потушити у сковорідці до прозорості.
Перемолоти м'ясо риби + тушковану цибулю.
У фарш додати: + яйця, + сіль, + мелений перець, + манку (або віджату булочку). Гарненько вимісити рукою. В кінці трохи відбити фарш.
Смастити форму для випічки оливковою олією.
Щільно наповнити фаршем шкіру щуки. Розмістити її у форму для випічки.
З фаршу, який залишився, сформувати котлети. Розмістити котлети у цю ж форму. Кожну котлетку покрити полоскою шкіри товстолоба.
Всю рибину і котлети змастити олією (кісточкою). Присолити і приперчити. Розкидати духм'яного перцю по формі. Накрити форму фольгою, щоб була соковита.
Випікати при 160-170 град ~ 30 хв. Потім зняти фольгу і ще на 30 хв. Я залишаю в гарячій духовці ще десь годину-дві.
Готово. Коли риба вистигне, можна перенести її на гарне блюдо і подавати.
Холодною найсмачніше.
Це кілограмова щука. Для сім'ї достатньо. А на бенкет треба робити більше.
Цього разу доповнила смаженими помідорами. Дуже смачно.
Риба щільна, гарно ріжеться. І дуже смачна.
Пробувала робити із коропу, товстолобика і судака. Але із щуки і товстолобика - смачніше всього.
Ніжний солодкуватий смак. Справжнє задоволення.
Вишукана традиційна кухня😊