Що потрібно:
Баклажани - 700 г (3 шт)
Перець солодкий (жовтий або червоний) - 1-2 шт
Помідори дуже стиглі - 2-3 середніх
Цибуля - 1 шт маленька
Соняшникова олія (сира) - 2-3 ст.л.
Свіжа петрушка/кріп - 5-6 гілочок
Сіль, перец – по 0,5 ч.л.
Часник - 1 зубчик
Хлібчик із хрусткою шкоринкою
Баклажани (проколоти ножем) і перець запекти до м'якості. Це можна і в мультиварці, і в духовці (180 град). Після запікання, вийняти в миску і закрити целофановим пакетом. Тоді зможеш легко почистити. Дати вистигнути.
Помідори: надрізати шкірку і залити окропом на пару хвилин.
Злити воду, зняти шкірку, порубати дрібно ножем (1*1 см).
Цибулю дрібно (до пів см) порізати. Далі перемішати із нарізаними помідорами. Тоді вона втратить свою гіркоту. Якщо помідори не мають кислоти, то додати 1 ст.л. соку лимону.
Сюди до помідорів додати спеції і зелень:
сіль пів ч.л. + перець пів ч.л. + розтертий часник 1 зуб. + рублену дрібно зелень + 2-3 ст. л. духм'яної олії.
Перемішай гарненько і спробуй на сіль. Залишити на хв 10.
Коли сині і перець вистигнуть, очистити їх від шкірки. Далі дрібно порубати ножем на дощечці.
Сині, перець і помідори з цибулею з'єднати в мисці.
Готово. Обов'язково дати ікрі настоятися пару годин.
Запечені сині
Січемо овочі ножем до такої консистенції
Зробив і в судок
Ікра із синіх - це смак літа нашого краю. Ароматна, легка, ложкою у рот або на хрусткий чорний хлібчик, до м'яса і до риби. З солодким компотом або із келихом сухого легкого вина.
Найкраща і найсмачніша 😊