Що тобі потрібно:
Вершки (!! обов'язково мінімум 30% жирності) - 500 г
Згущене молоко - 200 г
Ваніль - кілька крапель
Подавати: з порцією еспресо, з фруктами, з ягодами
Вершки повинні бути дуже холодними, тільки з холодильника. Вилий їх у велику глибоку миску. Дістань міксер і встав насадку-вінчики для збивання.
Завдання: збити вершки до стійких піків. Вінчики тримай під кутом 90 градусів. Спочатку збивай на невеликих обертах, потім збільшуй. Це займе приблизно 7-12 хв. До речі, 1 ст. л. лимонного соку може допомогти краще збити вершки. Як тільки вершки почали формувати щільні піки, відразу вимикай міксер, інакше маса перетвориться на масло.
Все навколо в краплях вершків? Ну що ж, доведеться швиденько все протерти, інакше присохне.
Тепер потрібно акуратно вмішати згущене молоко в вершки. Зараз додай 2-3 краплі ванільного аромату в вершки, влий з одного краю згущене молоко і, силіконовою лопаткою повільними круговими рухами від дна до верху, вмішай рівномірно згущене молоко. Роби все акуратно і повільно, щоб вершкова маса залишилася пишною.
Все готово! Акуратно переклади все в мисочку, закрий кришкою і відправ в морозилку на ніч.
Wenn du in Rom bist:
Eiskaffee auf italienische Art
Die im heißen Espresso ertrunkene (affogato) Vanilleeis-Kugel ist der perfekte Kaffeegenuss an einem warmen Sommerabend in einem Straßencafe auf der Piazza Navona. Bitte wie die Römer genießen: das Eis mit einem kleinen Löffel essen, den Espresso trinken.
Як подати, поки ти вдома:
поклади в стаканчик 2 кульки морозива і залий їх порцією еспресо (просто завари третину чашки міцної кави без цукру). Гаряча кава підтоплює морозиво, а її гіркота збагачує приторну солодкість.
Можна їсти з будь-якими фруктами та ягодами.
Чи знаєш ти десерт смачніший?!
А ось звідки цей рецепт. Впізнаєш?
А мій варіант - зі смородиновим пюре. Солодкість морозива чудово відтіняється кислинкою ягід і смак стає глибшим
La Dolce Vita 😀
Насолоджуйся!